Nieuwsbericht

Terugblik webinar toegankelijkheid voor iedereen nu met ondertiteling

Profielfoto van Kennisplatform CROW
18 december 2022 | 1 minuut lezen

Vanuit het Kennisnetwerk Toegankelijkheid willen we bijdragen aan een inclusieve samenleving. We vinden het daarom ook belangrijk dat de ontwikkelde kennis, onze producten en het kennisnetwerk zelf ook goed toegankelijk zijn. De afgelopen maanden hebben we hierin diverse stappen gezet.

Ondertiteling webinars

Vanuit het kennisnetwerk streven we er naar alle opnames van door ons georganiseerde webinars te voorzien van een goede ondertiteling. Zo kunnen mensen met een auditieve beperking de opnames van de webinars ook goed volgen. Met terugwerkende kracht hebben we de opname van het webinar "Toegankelijkheid voor iedereen" voorzien van ondertiteling. Het webinar kan je hier terugkijken.

Toegankelijke presentaties

De PowerPoint-bestanden van onze presentaties zijn nu voorzien van goede alt. tekst voor afbeeldingen. Hierdoor kunnen slechtzienden een voorleesfunctie gebruiken om de PowerPoint presentaties te bekijken.

Optimaliseren website

Ook de website hebben we geoptimaliseerd voor voorlees-tools. Onze website code hebben we samen met de leverancier Yard verbeterd waardoor voorleestools beter de logica en opbouw van de webpagina's begrijpen.