Nieuwsbericht

Helft in verkennende fase met beleid VN-verdrag Handicap

Profielfoto van Kennisplatform CROW
1 juni 2018 | 1 minuut lezen

Hoe maken gemeenten werk van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een beperking? Uit een flitspeiling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) blijkt dat de helft van de deelnemers in een verkennende fase verkeert, en dat veel gemeenten graag ondersteuning willen bij de uitvoering van dit beleid. 

De VNG wilde weten hoe het gemeentelijk implementatiebeleid ervoor staat, twee jaar nadat de Eerste Kamer instemde met de aanvaarding van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een beperking. De koepelorganisatie hield samen met kennisinstituut Movisie een nulmeting VN-Verdrag Handicap, een ‘flitspeiling’ voor de stand van zaken, tevens een handvat om over twee jaar opnieuw de ontwikkelingen te meten.

Het blijkt dat de helft van de gemeenten beleid nog in een verkennende fase verkeert. Ze onderzoeken momenteel wat de aanvaarding van het verdrag betekent voor het gemeentebeleid. Zo’n zeventien procent heeft inmiddels onderzocht wat de gevolgen zijn en in kaart gebracht wat er nog moet gebeuren, vijftien procent geeft aan een plan van aanpak te ontwikkelen.

Lees hier het volledige artikel

Bron: Digitale nieuwsbrief Gemeente.nu, 22-05-2018

Ook CROW Levende Stad besteedt aandacht aan toegankelijkheid. Op 31 mei organiseerden we een themabijeenkomst over dit onderwerp. Lees hier het verslag van de bijeenkomst.