Nieuwsbericht

Enquêtes over Handboek toegankelijkheid en laadvoorzieningen

Profielfoto van Kennisplatform CROW
5 juni 2024 | 1 minuut lezen

CROW werkt aan twee publicaties op het gebied van toegankelijkheid waarbij (ervarings)deskundigen ons goed kunnen helpen door een enquête in te vullen, of beide enquêtes. Doe dat alsjeblieft voor 12 juni!

Om deel te kunnen nemen aan de samenleving moet de openbare ruimte voor iedereen toegankelijk zijn, of het nu gaat om mensen met een beperking, ouderen of ouders met kinderwagens. Met het groeiende bewustzijn over toegankelijkheid is het belangrijk om heldere en praktische richtlijnen te hebben.

Handboek Toegankelijkheid

Voor het Handboek toegankelijkheid, de opvolger van de Richtlijn toegankelijkheid uit 2014, gebruiken we de resultaten van een enquête om de scope van het handboek te bepalen zodat het straks breed wordt gedragen. Het beantwoorden van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Ga hier naar de enquête

Laadvoorzieningen

Naast het Handboek toegankelijkheid zijn we bezig met een kleinere publicatie over de toegankelijkheid van laadvoorzieningen voor elektrisch vervoer. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de bekabeling geen belemmering vormt voor voetgangers/mensen met een beperking? De publicatie over toegankelijke laadinfrastructuur willen we illustreren met ervaringen en praktische voorbeelden. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Ga hier naar de enquête.

Alvast hartelijk dank voor je hulp!