Nieuwsbericht

Toegankelijkheid in Alphen: al 37 locaties getoetst

Profielfoto van Kennisplatform CROW
13 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Toegankelijkheid houdt in dat iedereen, ook mensen met een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de samenleving. Gemeente Alphen aan den Rijn zet zich hier ook voor in. Dit doen ze door samen te werken met Ongehinderd tijdens het project MKB Toegankelijke Route.  

MKB Toegankelijke Route 

Om toegankelijkheid in Alphen te verbeteren deed de Gemeente mee met de MKB Toegankelijke Route van Ongehinderd. Met dit project worden ondernemers geholpen om hun onderneming toegankelijker te maken. De locaties in Alphen aan den Rijn werden getoetst door een inspecteur van Ongehinderd en kregen een toegankelijkheidsadvies op maat. Eventuele kleine aanpassingen, zoals een drempelhulp of oprijplaat, konden zelfs direct besteld worden. De toegankelijkheidsinformatie van deze locaties wordt weergegeven in de Ongehinderd app. Met deze informatie krijgen inwoners en bezoekers met een beperking inzicht in waar zij in deze gemeente zelfstandig op pad kunnen.

Ongehindernisbaan

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid kon het winkelend publiek op het Thorbeckeplein ervaren hoe het is om te winkelen met een handicap bij de ‘Ongehindernisbaan’. Ook namen wethouders Anouk Noordermeer en Relus Breeuwsma daar een certificaat met de tussenstand van het project MKB Toegankelijke Route in ontvangst.  

De oorspronkelijke versie van dit artikel is te lezen op alphens.nl