Nieuwsbericht

Een toegankelijke reis loont!

Profielfoto van Kennisplatform CROW
11 september 2023 | 1 minuut lezen

De vanzelfsprekendheid en het gemak van verplaatsen of reizen geldt niet altijd voor mensen met een beperking of voor ouderen in onze maatschappij. Een inclusieve samenleving waarin echt iedereen kan meedoen vraagt om een goed ingerichte openbare ruimte en een toegankelijk verkeers- en vervoersysteem.

Het Kennisnetwerk Toegankelijkheid nodigt je uit om tijdens de Week van de Toegankelijkheid op 5 oktober deel te nemen aan het webinar Een toegankelijke reis loont! Samen met DOVA en Kennis over Zien hebben we een mooi programma voor je samengesteld waarin we je meenemen in de wereld van stations, stationskwartieren en de route er naartoe. Want hoe zit het eigenlijk met de toegankelijkheid van stationskwartieren? En wat kunnen we zeggen over toegankelijkheidsdata van stations? Op 5 oktober praten we je helemaal bij. Meld je hier aan om deel te nemen aan het webinar.

Net als bij het vorige webinar dat werd georganiseerd vanuit het Kennisnetwerk Toegankelijkheid is ook bij dit webinar een schrijftolk aanwezig. Toegankelijke versies van de presentaties zijn na aanmelden in de week van het webinar op te vragen via CROW.

Programma

10:30 uur - Welkom en introductie door Wilma Slinger, CROW
10:45 uur - Andere kijk op toegankelijke stationskwartieren door Frouck de Broer en Guus Janssen, Kennis over Zien/Visio/Accessibility
11:15 uur - Navigeren op stations: voortgang in het project Stationstopologie door Jeroen Nijhuis, Irias
11:45 uur - Welke recente kennis is er nog meer vanuit CROW rondom het thema
toegankelijkheid (bijvoorbeeld rond de route op straat) en wat komt er nog aan? 
12:00 uur - Afsluiting

Aanmelden

Klik hier om jezelf aan te melden voor het webinar. Deelname is gratis.