Nieuwsbericht

Landelijke standaard Fysieke haltestructuur en toegankelijkheid

Profielfoto van Kennisplatform CROW
24 februari 2012 | 1 minuut lezen

Aan de fysieke toegankelijkheid van het openbaar vervoer wordt hard gewerkt. Belangrijk is dat reizigers vooraf na kunnen gaan of een te maken reis toegankelijk is. Daarvoor moet dergelijke informatie opgenomen zijn in de reisinformatie. 

De eerste stap is het op eenduidige wijze verzamelen van data over de halte. Platform BISON heeft samen met de betrokken partijen, waaronder het KpVV, de landelijke standaard ‘Fysieke haltestructuur en toegankelijkheid’ gemaakt. Via deze standaard kan informatie over de fysieke structuur van haltes in heel Nederland op eenduidige wijze worden verzameld. Er ligt hiermee voor het eerst een set afspraken over hoe informatie over haltes kan worden opgenomen in een betere ov-reisinformatie.

Rol KpVV in dit traject

Het KpVV heeft een aantal bijeenkomsten verzorgt, waarin experts van de ov-autoriteiten - op het gebied van toegankelijk openbaar vervoer - input hebben geleverd voor deze standaard. Dit traject liep parallel aan de halte-werkgroep van BISON.

Daarnaast is op diverse landelijke bijeenkomsten van het KpVV aandacht besteed aan dit onderwerp. De deelnemers hebben op die manier input geleverd voor deze standaard. De meest recente bijeenkomst is de landelijke dag 'Slim organiseren van collectief vervoer' geweest, zie het beeldverslag Slim organiseren collectief vervoer

Meer informatie

- Documenten landelijke standaard ‘Fysieke haltestructuur en toegankelijkheid’.
- Voor vragen over de standaard kunt u terecht bij BISON. Contactpersoon Martijn van Aartrijk aartrijk@connekt.nl.