Nieuwsbericht

Enquête over bereikbaarheid van bestemmingen

Profielfoto van Kennisplatform CROW
8 juni 2023 | 1 minuut lezen

CROW heeft in samenwerking met de Universiteit Twente een enquête uitgezet onder gemeentelijke beleidsambtenaren naar het begrip 'bereikbaarheid'.

Houd jij je als professional bij een gemeente bezig met verkeerskunde of stedenbouw, dan zijn we benieuwd naar jouw visie op bereikbaarheid. Laat van je horen en doe mee aan de enquête. Het invullen ervan duurt maar 15 minuten. Stuur een e-mail naar webredacteur@crow.nl om je aan te melden. Je ontvangt vervolgens een link naar de enquête.

De universiteiten van Porto en München hebben het initiatief genomen voor een wereldwijd onderzoek naar bereikbaarheid in relatie tot nabijheid van bestemmingen. CROW neemt, samen met de Universiteit Twente, het Nederlandse deel van het onderzoek voor zijn rekening.

Brede welvaart

De enquête valt samen met het onlangs gestarte CROW-traject brede welvaart en mobiliteit. Voor het betrekken van brede welvaart in het mobiliteitsbeleid kijken we naar bereikbaarheid, bereikbaarheidsongelijkheid en de gevolgen daarvan, zoals vervoersarmoede. In Nederland hebben we al deels inzicht in deze thema’s dankzij onderzoeken als Toegang voor iedereen door PBL en De ontwikkeling van de mobiliteit en de bereikbaarheid in stedelijk en ruraal Nederland van het KiM.