Nieuwsbericht

‘Moment om doelgroepenvervoer en OV te integreren is aangebroken’

Profielfoto van Kennisplatform CROW
6 april 2021 | 1 minuut lezen

Het idee om doelgroepenvervoer en openbaar vervoer met elkaar te integreren is niet nieuw, maar volgens Forseti is dit hét moment om er echt werk van te maken. Er zijn nu immers veel minder reizigers, waardoor die integratie heel efficiënt kan verlopen.

Recentelijk toonde een onderzoek in opdracht van Publiek Vervoer al aan dat de koppeling van vervoerssystemen vervoer efficiënter kan maken. Het juiste moment hiervoor is nu aangebroken, stelt Forseti. Ondernemingen in zowel het openbaar vervoer als het doelgroepenvervoer ontvangen nu namelijk financiële steun, en worden daarmee naast elkaar gecompenseerd. Integratie van de vervoerssystemen is volgens het adviesbureau dé manier om kosten te besparen. 

Beide vervoerssystemen onderbezet

Er worden momenteel lijnen in het openbaar vervoer geschrapt wegens de afgenomen vervoersvraag, en het doelgroepenvervoer is ook bepaald niet volledig bezet. Daarom zijn de vervoerssystemen klaar om samengevoegd te worden, meent Forseti. Op het moment dat de vervoersvraag weer toeneemt, kunnen de aanbieders bekijken hoe het vervoer dan zo efficiënt mogelijk verdeeld kan worden.

Lees het volledige artikel op TaxiPro.nl