Nieuwsbericht

Stein is de Meest Toegankelijke Gemeente 2021

Profielfoto van Kennisplatform CROW
7 december 2021 | 1 minuut lezen

De gemeente Stein is verkozen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland in 2021. Stein springt eruit met een Sociale Inclusie Agenda waarin op een duidelijke en toegankelijke manier het beleid is opgeschreven. De gemeente Zwolle won de aanmoedigingsprijs.

In de laatste ronde van de door de VNG georganiseerde verkiezingen dongen ook de gemeenten Hardenberg, Oude IJsselstreek en Harderwijk nog mee naar de titel. 'Alle 5 de gemeenten in de finale zijn wat ons betreft winnaars!' aldus de jury. 

Reactie gemeente Stein

In een video geven wethouder Hub Janssen, beleidsmedewerker Cheyenne Dohmen, ervaringsdeskundigen Hein Coumans en Irma Janssen uit de gemeente Stein, en ook jurylid Taco Rietveld hun reactie.

Doel van de verkiezing

De verkiezing van Meest Toegankelijke Gemeente is erop gericht om gemeenten op een positieve manier aan te spreken op de belangrijke rol die zij spelen in het vergroten van toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, of met een chronische ziekte of psychische kwetsbaarheid. Met de verkiezing willen we het belang van fysieke, sociale en informatietoegankelijkheid hoger op de agenda zetten, waardevolle initiatieven in het zonnetje zetten en stimuleren dat gemeenten van elkaar leren, iets dat we als VNG ondersteunen via het project Iedereen doet mee!