Nieuwsbericht

Gratis webinars Accessibility - Week van de Toegankelijkheid

Profielfoto van Kennisplatform CROW
25 september 2023 | 1 minuut lezen

1 op de 5 Nederlanders heeft een beperking. Het spreekt voor zich dat zij blij zijn met goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid. Zo kunnen ze immers volwaardig meedoen aan de samenleving. Maar toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk museum trekt meer bezoekers. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

Gratis webinars

Toch lopen mensen met een beperking nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen. Daarom daagt Accessibility professionals in de Week van de Toegankelijkheid uit in actie te komen. Van 2 tot en met 5 oktober organiseren zij gratis webinars voor ondernemers en medewerkers in de recreatie- en toerismesector. Je leert wat toegankelijkheid is, wat de impact is van ontoegankelijkheid én hoe je zelf direct aan de slag kunt.

Programma

Hier vind je een overzicht van het programma dat Accesibilty presenteert tijdens deze week. Alle webinars en workshops worden uitgezonden via Teams of Zoom. Sommige onderdelen worden later in het jaar herhaald. Wil je meer informatie over de webinars? Mail dan naar info@accessibility.nl.