Document

Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen! Wat is er voor nodig en waar liggen de uitdagingen?

Profielfoto van Kennisplatform CROW
7 oktober 2022 | 1 minuut lezen

Overzicht van documenten en presentaties van het door CROW georganiseerde webinar Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen!

Over het webinar

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de samenleving? Hoe maken we onze openbare ruimte optimaal toegankelijk? En welke stappen zijn er al gezet? In dit webinar, georganiseerd tijdens de Week van Toegankelijkheid, gingen CROW, Kennis Over Zien en Bartiméus Fonds hierop verder in. 

Programma

Sessie 1: Lopen en obstakels door Emile Oostenbrink (CROW) en Jos Sprenkels (GPPZ)
Hoe om te gaan met de aanwezigheid van obstakels op het voetpad? CROW heeft samen met Molster Stedenbouw een aantal uitgangspunten opgesteld voor het vrijhouden van het voetpad. Hoe werken deze in de praktijk?

Sessie 2: Een inclusieve stad, hoe doe je dat? Door Christiaan Zandstra (Gemeente Amsterdam en VRA)
Op welke manier werkt Amsterdam aan een inclusieve stad? Wat zijn de onderdelen voor verbetering van de toegankelijkheid van de fysieke ruimte? En hoe zit dat eigenlijk in het aspect van verkeer? Als we doorkijken naar de toekomst, welke ambities heeft Amsterdam dan?

Sessie 3: Verlichting en toegankelijkheid door Richard Boerop (CLAFIS Ingenieus) en Bart Melis-Dankers (Koninklijke Visio).
Verlichting kan veel bijdragen aan de toegankelijkheid van een gebied. CROW heeft samen met Kennis Over Zien en CLAFIS een afwegingskader 1.0 geschreven. Het afwegingskader 2.0 voor verlichting staat op de planning voor het najaar van 2022. Welke inzichten zijn er?

Rondetafelgesprek met (vak)professionals – Hoe verder met toegankelijkheid? (Martijn Beek Wethouder toegankelijkheid Veenendaal en Luuk-Jan Boon directeur van de Oogvereniging)

1 document en 4 links toegevoegd