Activiteit

Gedeeld ruimtegebruik: toegankelijk en veilig voor iedereen

23 februari
2023
Donderdag 23 februari 2023
09:30 tot 11:00
Online
Profielfoto van Kennisplatform CROW
1 minuut lezen

Hoe zorgen we ervoor dat ieder individu zich prettig en veilig kan bewegen in de openbare ruimte? En dan specifiek op plaatsen waar voetgangers en andere verkeersdeelnemers zich mengen? CROW-KpVV en het Kennisnetwerk Toegankelijkheid nodigen jou van harte uit voor het gratis webinar op 23 februari 2023 over de vraag: Hoe kun je de straat zo delen dat deze voor iedereen toegankelijk, veilig en aangenaam is? Het centrale uitgangspunt hierbij is het ontwerpprincipe Design4all.

Meld je hier aan voor het webinar

Programma

09.30 uur    Opening en introductie - Wilma Slinger (CROW-KpVV)
09.45 uur    Toegankelijkheid: verder kijken dan zien en lopen - Marloes Scholman en Daan Verzijl (Arcadis)
10.05 uur    In gesprek met elkaar
10.20 uur    Straten zonder voetpaden: toekomst voor het woonerf? - Emile Oostenbrink (CROW)
10.35 uur    In gesprek met elkaar
10.55 uur    Afronding
11.00 uur    Einde

Aanleiding

Aanleiding van dit webinar is de nieuwe CROW-KpVV uitgave ‘Shared Space en toegankelijkheid’ die op 23 februari wordt gelanceerd. Daarnaast geeft CROW-KpVV  binnenkort een discussienotitie uit over de positie en inrichting van straten zonder voetpaden, met daarin de vraag of het begrip 'woonerven' nieuw leven moet worden ingeblazen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het webinar zie je voorbeelden van openbare ruimte die goed en minder goed is ingericht. Een toegankelijke openbare ruimte houdt niet alleen rekening met mensen die blind zijn, slecht zien of zich in een rolstoel voortbewegen, maar echt met iedereen. Ook gaan we in gesprek met jou over de toekomst van het woonerf en de relatie met shared-space-gebieden. 

Voor wie?

Ben je werkzaam bij een overheid, adviesbureau, kennisinstituut of belangenorganisatie en zoek je inspiratie door voorbeelden van een toegankelijk ingerichte openbare ruimte? Heb je zelf ideeën hierover? Geef je dan op voor deze gratis online bijeenkomst.

Ondersteuning

Een schrijftolk voorziet het webinar van ondertiteling. Als je behoefte hebt aan extra ondersteuning om dit webinar te kunnen volgen, stuur dan een mail naar congressen@crow.nl. Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing. 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »