Activiteit

Werken aan een betere toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking

30 juni
2022
30 juni 2022
09:30 tot 11:00
Online
Soort: Online
Profielfoto van Femke Mathijssen
23 mei 2022 | 1 minuut lezen

Slechtziende en blinde mensen staan in de hedendaagse samenleving voor flink wat uitdagingen. Benieuwd hoe iemand met een visuele beperking van A naar B reist? Welke obstakels ze ervaren in de openbare ruimte, gebouwen, tijdens publieke activiteiten en hoe je hier verandering in kan aanbrengen? Dan is dit webinar iets voor jou!

 

Inclusief vanaf de “tekentafel”

Kennis Over Zien, het samenwerkingsverband van Bartimeus, Koninklijke Visio, Robert Coppes Stichting, Oogvereniging en MaculaVereniging, organiseert, in samenspraak met VNG, 2 keer een webinar om medewerkers, beleidsmakers en ontwerpers bij gemeenten bewust te maken voor welke uitdagingen deze doelgroep staat. Webinar over de impact van een visuele beperking, maar ook hoe je vanaf de “tekentafel” al rekening kunt houden met inclusie van mensen met een visuele beperking.  

 

Bewust aan de slag

Na het volgen van dit webinar ben je bewust van de noodzaak van inclusiviteit en heb je de tools in handen om de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking en de inclusiviteit te vergroten op jouw (beleids)terrein. Zo werk je constructief mee aan de uitvoering van het VN Verdrag Handicap.

Voor het interactieve gedeelte van het programma zullen we je, voor het webinar, vragen om een specifieke situatie uit je eigen gemeente in te brengen.

 

Meld je aan

De webinar duurt 1,5 uur en organiseren we twee maal op 30 juni 2022 en 15 oktober 2022. Meld je nu aan via de volgende link: aanmelden