Activiteit

Dag van de Stad 2022

29 september
2022
29 september 2022
Congres
21 april 2022 | 1 minuut lezen

Hoe zorgen we dat alle inwoners, ook de 1 miljoen kwetsbaren in Nederland, mee kunnen doen in de stad? De zesde Dag van de Stad staat in het teken van gelijke kansen voor iedereen. Meer dan ooit staat de Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke opgaven en het bevorderen van inclusie.

Hoe zorgen we dat iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg? En hoe kunnen de grote fysieke opgaven in de stad, zoals de krapte op de woningmarkt of de energietransitie, hieraan bijdragen? Kortom: hoe maken en houden we onze steden inclusief en toekomstbestendig?

Met als thema ‘De stad van iedereen’, gaan we dit jaar in gesprek over deze en andere uitdagingen. Er is een gevarieerd programma met inspirerende sprekers, interessante excursies en met volop gelegenheid om inzichten te delen. Meer dan ooit staat De Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke vraagstukken en het bevorderen van inclusie.

Inclusieve gaststad Tilburg

Tilburg, met 225.000 inwoners de 7e stad van Nederland, neemt ons dit jaar vol trots mee in haar heden en verleden, waar oud en nieuw en ruig en verfijnd versmelten. Niet alleen op de Dag van de Stad maar ook in de voorafgaande Nacht van de Stad op woensdag 28 september. Onze basis is de Spoorzone, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station. Vanuit daar toont Tilburg ons waarom het een van de koplopers is in sociale innovaties. 

Klik hier voor meer informatie. Aanmelden is binnenkort mogelijk via de link

NieuwsAgendaDocumentenOver het kennisnetwerk