Activiteit

Webinar - Fiets en inclusie: de stilstaande fiets

28 mei
2024
Dinsdag 28 mei 2024
10:30 tot 12:00
Online
Profielfoto van Kennisplatform CROW
1 minuut lezen

Op 28 mei organiseert CROW een webinar Fiets en inclusie: de stilstaande fiets. Tijdens deze webinar wordt besproken hoe je het parkeren van bijzondere fietsen in de openbare ruimte en in overdekte stallingen kunt organiseren.

Hoewel niet alle mensen met een beperking kunnen fietsen, is het voor veel mensen toch een ideale mogelijkheid om zich onafhankelijk te kunnen verplaatsen. Onder meer door (elektrische) driewielfietsen, handbikes, loopfietsen en aangepaste ligfietsen groeit het aantal fietsers met een beperking gestaag.

Het Kennisnetwerk toegankelijkheid van CROW-KpVV besteedt dit jaar aandacht aan het onderwerp ‘fiets en inclusie’. Ons eerstkomende webinar op 28 mei gaat over de ‘stilstaande fiets’, oftewel het parkeren van dit type bijzondere fietsen in de openbare ruimte en in overdekte stallingen.

Wat kunnen we leren van ervaringen die in gemeenten zijn opgedaan rond parkeerregimes in de openbare ruimte van dit soort fietsen? Waar moet je op letten als het gaat om de ontwikkeling van fietsenstallingen? Karlijn Janssen van de Fietsersbond, René Dronkers (werkzaam bij adviesbureau Neuf en de gemeente Amsterdam) en Simone Jorink (adviseur mobiliteit bij Movares) zullen jullie in ieder geval in deze onderwerpen meenemen en hun inzichten delen.

Programma

10.30 uur Introductie, Wilma Slinger, projectleider toegankelijkheid CROW

10.40 uur Toegankelijke fietsenstallingen: best and worst practices. René Dronkers van Adviesbureau Bikenine en Programma Fiets Gemeente Amsterdam, met Simone Jorink, adviseur mobiliteit bij Movares.

11.10 uur Stallen op straat: praktijkervaringen van gemeenten, Karlijn Janssen, programmacoördinator Geluk en Gezondheid, Fietsersbond

11.25 uur De praktijk in de gemeente Groningen, Sarah Boshuizen, Beleidsadviseur Mobiliteit (inpandig fietsparkeren), Matia Kosters, Beleidsadviseur Leefkwaliteit (fietsparkeren openbare ruimte) van de gemeente Groningen

11.40 uur Vragen en discussie

Aanvullende wensen

Mocht je aanvullende wensen hebben om het webinar goed te kunnen volgen laat dat dan weten aan renske.joolen@crow.nl

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan hier.