Activiteit

Roadshow digitale toegankelijkheid Assen

07 december
2023
Donderdag 7 december 2023
13:30 tot 18:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Kennisplatform CROW
1 minuut lezen

Werk jij aan de digitale toegankelijkheid van de overheid? Dan is deze roadshow voor jou. Samen met andere professionals uit jouw regio verken je tijdens een gevarieerd programma hoe je als organisatie grip krijgt op digitale toegankelijkheid. Het team van DigiToegankelijk praat je bij over de ontwikkelingen rond toezicht en ondersteuning. Ook krijg je een inkijkje in de nieuwe diensten die DigiToegankelijk ontwikkelt om overheden nog beter te ondersteunen. 

Praktijkverhalen uit de regio

Tijdens de roadshows is er veel aandacht voor verhalen uit de praktijk. Op elke locatie krijgt het team van een regionale of lokale overheidsorganisatie het podium. De teamleden vertellen over hun ervaring met het toegankelijk maken van hun kanalen. Wat waren kritische succesfactoren? Welke uitdagingen kwamen ze tegen? En welke tips hebben zij voor het publiek? 

Rondetafelgesprek met bestuurders en politici

Digitale toegankelijkheid is niet alleen een zaak van de ICT-afdeling of het webteam. De hele organisatie speelt een rol in het toegankelijk maken van content en diensten. Een bestuur dat zich hard maakt voor digitale toegankelijkheid is daarbij een belangrijke succesfactor, zo blijkt uit onderzoek. Reden genoeg om in gesprek te gaan met bestuurders en politici uit de regio over de organisatorische aspecten van digitale toegankelijkheid. Het publiek speelt hierbij een actieve rol. Stel je vragen aan de deelnemers en geef je mening over de stellingen die aan tafel worden besproken.

Aanmelden en meer informatie

Klik hier om je aan te melden en het volledige programma van de roadshow te bekijken.